首页> 外文OA文献 >Utvikling av motivasjonsmønstre i kroppsøving : en kvalitativ studie av elevenes opplevelser for å forstå ulik motivasjon på tvers av alder
【2h】

Utvikling av motivasjonsmønstre i kroppsøving : en kvalitativ studie av elevenes opplevelser for å forstå ulik motivasjon på tvers av alder

机译:在体育锻炼中培养动机模式:对学生理解不同年龄的不同动机的经验进行定性研究

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Forskning på motivasjon har lenge vært sentralt for å forstå ulik atferd hos barn og unge i skolen. I kroppsøvingsfaget legges det opp til at elevene skal kunne samhandle for å styrke egen og andres kompetanse innen en rekke aktiviteter, og Utdanningsdirektoratet setter mål om at elevene skal oppleve livslang bevegelsesglede. I denne studien er målet å belyse elevenes motivasjonsmønstre gjennom bruk av kvalitative intervjuer. Målperspektivteori (Nicholls, 1984) er en sosial-kognitiv motivasjonsteori som legges frem i kapittel 2. Teorien legger til grunn at mennesker motiveres ut i fra ønsket om å demonstrere kompetanse eller ønsket om å unngå og demonstrere inkompetanse i prestasjonssituasjoner. En viktig del av teorien er at oppfatninger av ferdigheter ser ut til å utvikles med alderen (Nicholls, 1989). Derfor har det vært interessant å se på utvikling av motivasjonsmønstre hos elever i 5.klasse, 9.klasse og 2.klasse på videregående (vg2). I kapittel 3 legges det frem tidligere forskning som kan bidra til å belyse dette. En hovedforskjell mellom denne studien og det materialet som allerede foreligger er den metodiske tilnærmingen. I denne studien er det brukt kvalitative intervjuer for å belyse problemstillingen, og i kapittel 4 vil det foreligge en gjennomgang av de metodiske valgene. I dette kapittelet vurderes datamaterialets pålitelighet og gyldighet. Her vil egen subjektivitet diskuteres for å avdekke eventuelle påvirkninger på studiens funn. Det vil videre gjøres etiske betrakninger. Dette er spesielt viktig ettersom flere av informantene er unge barn. Av datamaterialet kom det frem at noen 5.klassinger viser en mer udifferensiert forståelse av forholdet mellom innsats og ferdigheter, men at de delvis forstår at disse dimensjonene står i et gjensidig påvirkningsforhold til hverandre. Alle elevene i denne studien betrakter innsats som svært viktig i læringssituasjoner, og 5.klassingene ser ut til å mene at høy innsats er et bevis på høy kompetanse. De eldre elevene betrakter i større grad innsats som et verktøy som kan forbedre eller begrense prestasjoner, men elevene viser ulike motivasjonsmønstre avhengig av deres subjektive teori om ferdighet, målperspektiv og oppfattet læringsklima. Ulike motivasjonsmønstre kan delvis forklares gjennom elevenes alder og delvis som et resultat av oppfattet læringsklima. Kunnskap om målperspektivteori for lærere kan være viktig for å legge til rette for at elevene skal kunne realisere målet om livslang bevegelsesglede.
机译:长期以来,对动机的研究一直是理解学校中儿童和青少年的不同行为的中心。在健美运动学科中,设想学生将能够互动以增强自己和他人在许多活动中的能力,而教育局为学生设定了目标,使他们体验终身的运动乐趣。在这项研究中,目标是通过定性访谈来阐明学生的动机模式。目标视角理论(Nicholls,1984)是第2章介绍的一种社会认知动机理论。该理论假设人们是在表现情况下表现出能力或避免并表现出缺乏能力的动机。该理论的一个重要部分是,对技能的认识似乎随着年龄的增长而发展(Nicholls,1989)。因此,观察高中五年级,九年级和二年级学生的动机模式的发展很有趣。第3章介绍了以前的研究,可以帮助说明这一点。这项研究与已有材料之间的主要区别是方法论方法。在这项研究中,使用定性访谈来阐明问题,第4章将对方法的选择进行回顾。本章考虑了数据资料的可靠性和有效性。在这里,将讨论自己的主观性,以揭示对研究结果的任何影响。此外,还将考虑道德因素。这尤其重要,因为其中一些举报人是幼儿。从数据资料中可以看出,一些五年级学生对努力和技能之间关系的理解更加一致,但是他们部分地了解到这些方面是相互影响的。在本研究中,所有学生都认为努力对于学习环境非常重要,五年级似乎认为努力是高能力的证明。年龄较大的学生更有可能将努力视为提高或限制成就的工具,但学生会根据他们的主观技能理论,目标观点和感知的学习氛围而表现出不同的动机模式。不同的动机模式可以部分地由学生的年龄来解释,部分地可以归因于感知的学习氛围。对教师而言,目标视角理论的知识对于促进学生实现终身运动乐趣的目标可能很重要。

著录项

  • 作者

    Hansen, Jon Sletten;

  • 作者单位
  • 年度 2015
  • 总页数
  • 原文格式 PDF
  • 正文语种 no
  • 中图分类

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利
代理获取

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号